Veilig inloggen zonder wachtwoord, het kan!

Ken je dat? Die eindeloze reeks van wachtwoorden en toch nooit direct de goede wanneer je die nodig hebt. 

Om dit probleem te ondervangen heeft Microsoft 365 een methode ontwikkelt van inloggen zonder wachtwoord. Je hoeft deze niet langer te onthouden maar maakt gebruik van verificatie via jouw mobiele telefoon. 

Veilig inloggen op jouw werkomgeving

Veel bedrijven kennen het probleem. Wachtwoorden worden vergeten of raken zoek. Misschien nog wel erger is het feit dat mensen hun wachtwoord ergens noteren om te zorgen dat ze het niet kwijtraken. Een aantekening in het notitieboekje op het bureau, een post-it op een beeldscherm, we hebben het allemaal wel eens gezien. 

Met apps als Microsoft Authenticator en Window Hello is dit verleden tijd. 

Microsoft Authenticator wordt gebruikt door de app te installeren op de mobiele telefoon van een betreffende medewerker. Vervolgens kunnen zij inloggen op alle gebruikte diensten, denk hierbij bijvoorbeeld aan Teams, Outlook, Onedrive en Sharepoint. Zodra er wordt ingelogd krijgt de medewerker een cijfer in het beeldscherm te zien, terwijl op hun telefoon een pop-up verschijnt waarop het overeenkomstige cijfer geselecteerd moet worden. 

Windows Hello beveiligt Windows 10 apparaten door middel van biometrische gegevens zoals een vingerafdruk of gezichtsherkenning. Op deze manier zijn wachtwoorden ook niet meer nodig om te kunnen inloggen op Windows 10.

Bas Foss over Microsoft Authenticator 

‘Het mooie aan deze manier van inloggen is dat een van de grootste irritaties van onze klanten wordt weggenomen. Zelf heb ik geen problemen met het registreren en beheren van mijn wachtwoorden maar ik merk dat dit bij veel van onze klanten voor ergernissen zorgt. In dat opzicht ben ik ook erg blij dat wij deze dienst voor hen kunnen implementeren.’

Meer weten over slim en veilig werken

We weten allemaal dat er veel slimme oplossingen zijn voor makkelijk werken binnen het MKB. De vraag is echter in hoeverre deze oplossingen ook veilig zijn. 

In het webinar ‘Alles over de beveiliging van de moderne werkplek’ op 14 oktober vertelt Bas Foss meer over veilig werken. Wat kun je doen om cybercriminaliteit tegen te gaan? Hoe voorkom je problemen wanneer steeds meer medewerkers ook thuis en onderweg werken in plaats van op kantoor? 

Wil je hier meer over te weten komen? Schrijf je dan nu in voor dit webinar!