Microsoft teams ANL IT

Verhoog de veiligheid van je IT omgeving met de moderne werkplek!

Nu bijna iedereen met een kantoorbaan thuiswerkt is de veiligheid van onder andere je cloud omgeving binnen de organisatie van zeer groot belang. Door het gebruik van (onbeveiligde) privé PC’s, laptops en tablets wordt het risico groter dat een wachtwoord op straat komt te liggen. Natuurlijk wil je ten alle tijden voorkomen dat wachtwoorden in verkeerde handen terecht komen. Niet alle bedrijven hebben de middelen om alle medewerkers die thuiswerken te voorzien van zakelijke goed beveiligde apparatuur….
Des te belangrijker is het om het hart van je Cloud omgeving goed te beschermen!
Met drie onderstaande diensten verhoog je het beveiligingsniveau binnen je Microsoft 365 omgeving aanzienlijk:

Multi Factor Authentication (MFA)

99,9% van alle hacks kan voorkomen worden door MFA in te schakelen: https://www.microsoft.com/security/blog/2019/08/20/one-simple-action-you-can-take-to-prevent-99-9-percent-of-account-attacks/

MFA is standaard inbegrepen in alle abonnementsvormen van Microsoft 365. Het is zeer aan te raden MFA in te schakelen voor alle medewerkers binnen de organisatie. MFA zorgt ervoor dat periodiek inlogpogingen goedgekeurd moeten worden via een app op je mobiele telefoon, hierbij hoef je de inlogpoging alleen goed te keuren met een vingerafdruk of oogherkenning, je beveiliging wordt op deze manier persoonsgebonden. Indien een wachtwoord van een medewerker op straat komt te liggen kan deze door de beveiliging van MFA niet door kwaadwillende worden gebruikt, deze optie is dus zonder extra licentiekosten te implementeren binnen Microsoft 365.

Optioneel kan ANL IT MFA integreren met Third-Party applicaties die binnen de organisatie gebruikt worden, zo wordt een Single SignOn omgeving gecreëerd met veel gebruiksgemak en hoge beveiliging.

Kortom: één identiteit (inlognaam/wachtwoord) voor al je applicaties en goed beveiligd!

Advanced Threat Protection

ATP identificeert gevaarlijk links
Vaak bevatten phishingmails links naar onveilige websites. Klik je daarop, dan kan zomaar je computer gegijzeld worden of dringen ongenode gasten het bedrijfsnetwerk binnen. ATP herkent gevaarlijke links. Klik je er toch op? Dan word je doorverwezen naar een pagina van Microsoft 365 met uitleg over het gevaar van de link die je eerder aanklikte.

Altijd een wakend oog
Voor de meeste van ons zou het handig zijn als een IT-specialist alle e-mails checkt voordat ze in je inbox komen. Maar dan wel een IT-specialist die alle wereldwijd verzonden e-mails ziet zodat die een goede keuze kan maken welke e-mails echt een gevaar vormen voor je bedrijfsvoering. Door je Outlook een beveiligingsupgrade te geven met Advanced Threat Protection (ATP) doe je precies dat. Deze cybersecurity-oplossing beveiligt zowel je e-mail van Office 365 als de lokale Outlook.

ATP ontmaskert onveilige e-mails
Het checkt niet alleen of de afzender van een e-mail legitiem is, maar ook de links en de bijlagen. Alle berichten worden vooraf in een geïsoleerde omgeving gescreend. Daar wordt bepaald of ze je inbox in mogen. Afhankelijk van het ingestelde beleid worden gevaarlijke e-mails in de map ‘ongewenste e-mail’ geplaatst, naar een ander e-mailadres omgeleid (dat van IT-beheer) of worden ze in quarantaine gezet. Zo is het meteen duidelijk dat een e-mail een boosaardige intentie heeft. Ook onveilige bestanden in SharePoint, OneDrive en Teams worden op deze manier onschadelijk gemaakt. Tijd voor een veiligheidsupgrade! Wil jij ook zorgeloos e-mailen zonder dat je je hoeft druk te maken om de beveiliging? Dan is een upgrade naar ATP iets voor jouw bedrijf. Het beveiligt de e-mail op je computer, op de zaak en op je smartphone of tablet zodat je overal en altijd goed beveiligd kan werken.

Microsoft 365 Back-up
Microsoft 365 heeft een standaard retentie beleid van 30 dagen op verwijderde e-mails en een dubbel uitgevoerde prullenbak voor verwijderde items in SharePoint en Teams.
Microsoft heeft de redudancy en uptime binnen Microsoft goed op orde, de data is alleen niet de verantwoordelijkheid van Microsoft.

Er zijn goede Microsoft 365 back-up oplossingen die ervoor zorgen dat je data (Mailboxen, Bestanden in OneDrive, Teams, SharePoint online) binnen Microsoft 365 worden opgeslagen in een extern datacenter van externe leveranciers. Daarnaast is het ook mogelijk je data lokaal te slaan op je eigen PC of servers, zo zorg je ervoor als organisatie dat je de data ook in eigen handen hebt!

Ben je nou ook benieuwd hoe ANL IT de veiligheid van je bedrijf naar een hoger niveau kan tillen; neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

ANL IT – We Make IT Work & Secure!