Proactief IT beheer voor de moderne werkplek

5 tips voor veilig werken binnen het MKB

Veel bedrijven lopen ertegenaan. Zeker met thuiswerken is de zakelijke beveiliging steeds moeilijker geworden binnen het MKB. Bij veel bedrijven heerst het gevoel dat vooral grote organisaties gevaar lopen als het gaat om digitale veiligheid. Niets is echter minder waar, ook binnen het MKB komen problemen met digitale veiligheid veel voor. 

Wil jij voorkomen dat je hier mee te maken krijgt? Kijk dan wat jij kunt doen als het gaat om veilig werken. Als voorloper op het webinar ‘Alles over de beveiliging van de moderne werkplek’ geeft ANL IT vast enkele tips voor veilig werken binnen jouw bedrijf.

Bewustwording 

Alles begint met bewustwording. Net als veel ondernemers is het personeel zich doorgaans niet bewust van gevaren op het gebied van digitale veiligheid. Een webinar of presentatie op locatie geeft inzicht in de mogelijkheden en problemen die kunnen ontstaan wanneer hier geen aandacht voor is. Juist door hier bewust van te worden gaat iedereen al snel veiliger werken.

Gebruik je laptop enkel zakelijk

Veel zakelijke laptops worden ook privé gebruikt. Ogenschijnlijk geen probleem want de beveiliging, of het gebrek daaraan, van bepaalde applicaties is tenslotte niet zichtbaar. Juist de onbeschermde apps die privé veel gebruikt worden, kunnen echter voor problemen zorgen. Een volledig virtuele zakelijke werkomgeving kan een oplossing zijn maar ook de volgende tips helpen jouw gegevens te beschermen.

Maak dagelijks een back-up

Wellicht een open deur, toch gebeurt dit te vaak niet. Een periodieke back-up van Microsoft 365 kan op verschillende servers worden gedaan en beperkt de schade bij problemen met online veiligheid. Denk bijvoorbeeld aan gevallen van ransomware, waarbij de back-up uitkomst biedt om de gegevens en bestanden van jouw bedrijf snel weer te herstellen. 

Veilig werken back up

Schakel Multi Factor Authentication (MFA) in

Inmiddels is het voor veel mensen een bekende term Multi Factor Authentication. Een belangrijk instrument in de beveiliging van jouw Microsoft 365 omgeving. MFA kan inmiddels in alle applicaties van Microsoft 365 worden geactiveerd en zorgt ervoor dat je medewerkers periodiek hun inlog moeten bevestigen via hun mobiele telefoon. Zo zijn de accounts nog altijd beveiligd wanneer wachtwoorden onverhoopt op straat komen te liggen.

Update naar Microsoft Defender voor Office 365

Voeg Microsoft Defender voor Office 365 toe aan je Microsoft 365 abonnement. Microsoft Defender detecteert schadelijke bijlagen en links, helpt phishing voorkomen en zorgt voor een realtime beveiliging in onder meer Teams, SharePoint Online en OneDrive. 

Ontdek alles over jouw online beveiliging

Op 14 oktober geeft ANL IT als partner van het KPN netwerk een webinar over de beveiliging van de moderne werkplek. In 45 minuten worden er verschillende onderwerpen over veilig werken binnen het MKB onder de aandacht gebracht. Schrijf je gelijk in en ontdek wat jij kunt doen om veilig te blijven werken. 

Wil jij direct met bovenstaande tips aan de slag en de veiligheid van jouw bedrijf waarborgen? Naast de maatregelen die je zelf kunt nemen biedt ANL IT maandelijkse servicecontracten voor alle support die jij nodig hebt. Zo ben je verzekert van een veilige werkomgeving, waar je ook bent.